Čuveni prevarant dr Miroljub Petrović POD NOŽ, BATO…

Nepriznati institut Miroljuba Petrovića za dan lažnog lečenja uzima 120 evra od bolesnih ljudi, dok njegov fakultet, koji nema akreditaciju, lažnu diplomu doktora naplaćuje 1.000 evra.

Biljana Jovanović, čiji je brat Slavčo Petrov preminuo od benignog tumora na mozgu, a koju je Miroljub Petrović, samozvani ekspert za “prirodnu medicinu”, varao da će pomoći obolelom mladiću, kaže da su Petroviću dali više od 700 evra za navodno lečenje.

Tragičan slučaj ovog mladića otkrio je niz sumnjivih radnji kojima se bavi Petrović, o čemu je Biljana svedočila “Blicu”. Ona kaže da je Petrović govorio da njen brat ne ide kod lekara kada mu je otkriven tumor, već da dođu u njegov nepriznati centar za prirodnu medicinu da ga njegovi studenti leče tinkturama. Biljana kaže da ovaj centar nije ništa više osim jedne kućice u Petrovcu. Slavčo je krajem maja prošle godine otišao kod Petrovića u Petrovac.

-Više od 700 evra dali smo mu u nadi da će Slavču biti bolje. U toj kućici u Petrovcu on nema ništa, ima samo preparat za klistiranje i njegove tinkture. To je obična soba sa jednim krevetom i stolom, moj brat nije imao šest dana ni televizor ni internet. Tamo mu nikakva ispitivanja nisu rađena, samo je pio sokove koje su mu davali i molio se sa Miroljubovim radnikom – kaže Biljana. Ona dodaje da centar nije opremljen nikakvom medicinskom opremom, a Petrović tu poziva ljude sa nekim oboljenjem koji mu se obrate, među kojima su i oni koji boluju od neizlečivih bolesti. Kako dodaje, nikakva mišljenja stručnih i školovanih ljudi iz zdravstva po njemu ne dolaze u obzir, niti rezultati testiranja u državnim ustanovama ili prepisani lekovi.

Prema njenim rečima, dokaz o naplati boravka u ovom centru nema. Dnevnice od 120 evra plaćali su radniku na ruke, bez ikakvog fiskalnog računa. Jedini dokaz da su uopšte bili tu jeste fotografija brata i sestre zagrljenih u prostorijama centra i prazne flašice tinktura koje je Slavčo koristio. Slavčo nije jedini pacijent koji je na ovaj način prevaren.

Osim ovog centra, sporan je i Petrovićev Institut za prirodnu medicinu, odnosno navodni fakultet koji nema nikakvu akreditaciju. Za 950 evra studentima omogućava zvanje “doktora prirodne medicine”.

Kako nastavlja Biljana, kuća Miroljuba Petrovića nalazi se samo tridesetak metara od centra. Prilikom jedne posete bratu, ona je tamo srela i Miroljuba Petrovića u svom dvorištu i pričala je sa njim.

Slavčo Petrov preminuo je 7. januara, Biljana Jovanović dodaje da planira da protiv Petrovića ovih dana podnese krivičnu prijavu. Kaže da to nije uradila ranije jer je posle smrti brata u velikom šoku.

Leave a comment