021-301-85-27 / 062 18-19-114 kristiano.ns.23@gmail.com
Policijski Pas Sombra, Foto 2

Kolumbija: Narko-kartel ucenio glavu policijskog psa na 70.000 dolara

Policijski pas Sombra, koji je otkrio rekordnu količinu narkotika u Kolumbiji, premešten je iz bezbednosnih razloga, nakon što je narko-kartel „Urabenjos“ ucenio njenu glavu na 70.000 američkih dolara.

Kako navodi Bi-Bi-Si, obaveštajni izvori upozorili su da je „Urabenjos“ ucenio glavu šestogodišnje ženke nemačkog ovčara, nakon što je ona pronašla skoro 10 tona kokaina te bande.

„Urabenjos“ se smatra najmoćnijom kriminalnom organizacijom u Kolumbiji, te je Sombra premeštena iz „epicentra“ delovanja bande na aerodrom u Bogoti.

Naime, smatra se da je za nju bezbednije da „radi“ na međunarodnom aerodromu jer se nalazi izvan glavnog područja uticaja te bande.

Sombra je bila raspoređena u lukama na atlanstkoj obali, uključujući grad Turbo, iz kojeg se tone kokaina isporučuju gliserom, a ponekad i podmornicama u srednju Ameriku i SAD.

Sombra je nanjušila 5,3 tone kokaina u Turbou, a nedavno je pronašla još četiri tone kokaina, koji je bio skriven u auto-delovima za izvoz.

Najveći deo trgovine drogom kontroliše „Urabenjos“, a šef te bande Dairo Antonio Usuga jedan je od najtraženijih muškaraca u Kolumbiji, napominje Bi-Bi-Si.

Dodaje i da nije neuobičajno da „Urabenjos“ nudi novac „kako bi se otarasio onih koji mu stoje na putu“, ali da značajno veća suma koju je ponudio za ubistvo Sombre ukazuje na finansijske gubitke koju je banda pretrpela zbog njenog „osetljivog nosa“.

Sombra, čije ime u prevodu znači Senka, „radi“ za policiju otkako je bila štene, a zaslužna je za hapšenje 245 osumnjičenih trgovaca drogom.

This Post Has 4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *